Individuální plánování zaměřené na člověka

7.11. 2017
7. 11.  + 21. 11. 2017 - Poslední 3 VOLNÁ místa Přihláška

Individuálně plánovat dnes potřebují umět všichni pracovníci, kteří pracují přímo s klienty. Sestavit kvalitní individuální plán, který je funkční a vychází z konkrétních potřeb a cílů každého klienta, není vždy snadné. Ne vždy klienti vyjadřují své potřeby zřetelně a přímo. V kurzu s námi najdete odpověď na to, proč plánovat, jak plánovat s různými klienty, jak sestavit akční plán a jak hodnotit, zda jste s klientem dosáhli stanovených cílů.

Kurz je zaměřen do praxe. Je rozdělen do dvou oddělených částí – 1.den se účastníci učí, jak se na klienta dívat a jak zjišťovat jeho potřeby, přání a cíle. Z tohoto dne odjíždějí se zadáním, aby si vybrali jednoho ze svých klientů na pracovišti a s využitím toho, co se v kurzu naučili, zjistili jeho konkrétní přání a cíle. S těmito (anonymizovanými) informacemi, pak 2. den kurzu pod vedením lektorky sestavují konkrétní individuální plán, který mohou využít ve své další práci.

V rámci kurzu na zakázku nabízíme též konzultaci lektorky k vedení dokumentace individuálního plánování.

• sestavit individuální plán s ohledem na potřeby konkrétního klienta – prakticky si vyzkoušíte všechny fáze plánování
  • zjišťovat potřeby a cíle klienta a vytvořit jeho osobní profil
  • individuálně plánovat s klientem, který „nic nepotřebuje“, a s klientem, který obtížně komunikuje
  • vytvořit akční plán realizace a hodnotit dosažené výsledky

Mgr. Vladimíra Tomášová

Reference od účastníků

Konečně vím, co je podstatné a nutné. Skvělé podání cenných informací pro tvorbu individuálních plánů a vnesení světla do problematiky.

Výborné – chtěla bych se naučit brát a hodnotit všechny lidi spíš pozitivně, nehledat negativní stránky, spíš ty lepší. Paní Tomášová je člověk, který ví, o čem mluví.

Kurz změnil můj pohled na klienty. Zjistila jsem, že za zdánlivě nežádoucím chováním klientů se skrývají jeho potřeby, které potřebují být naplněny.

Výborné praktické ukázky jednotlivých kroků, skvělá celková filosofie lektorky.

100% školení pro mě mělo přínos.

Děkuji lektorce – má co předávat a umí to předávat.

Děkuji za předání zkušeností s inspekcí.

Praktické příklady přenesení zodpovědnosti na klienta.

Kurz změnil můj pohled na individuální plány, na jejich smysl a účel – není to jen nutná „pruda“, je to užitečný pracovní prostředek.

Přínosné pro mě bylo zjištění, že spoustu věcí dělám dobře.

Výborná lektorka, laskavý a vstřícný přístup. Mockrát děkuji – nejlepší školení!