Zvládání nestandardního chování klientů s mentálním postižením a autismem I.

úvodní kurz: Úzkostné stavy

- 8 hodin (1 den)

6.11. 2017

Klienti s mentálním postižením a autismem často nekomunikují standardně nebo nekomunikují vůbec. Nedovedou obvykle o svých problémech mluvit a říci si o pomoc. Psychické problémy těchto klientů je pak těžké identifikovat. Asistenti, kteří pracují s těmito klienty, se nezřídka setkávají se situacemi, kdy klienti reagují nestandardně, až problematicky. Pracovníci často neumějí najít příčiny tohoto problémového chování. Cílem kurzu je seznámit účastníky s tím, jaká specifika mohou nastat v chování takových klientů s úzkostnou poruchou, jaké jsou příčiny vzniku úzkostných poruch a jak na klienty s úzkostným chováním reagovat. Kurz vede zkušená lektorka, která je přední odbornicí na psychické problémy osob s mentálním postižením a autismem.

Kurz je prvním, úvodním ze série kurzů věnující se zvládání nestandardního chování klientů s mentálním postižením. Na tento úvodní kurz navazuje další, který se věnuje depresivním stavům těchto klientů. Při objednání 2 kurzů najednou získáte slevu 10% - ušetříte celkem 330 Kč.

• budete vnímavější ke změnám chování, které může signalizovat úzkostný stav - generalizované úzkosti, obsedantně kompulzivní poruchy, posttraumatické stresové poruchy u lidí s mentálním postižením a autismem
  • naučíte se rozpoznávat průvodní znaky úzkostných stavů signalizujících, že je vhodné navštívit odborníka
  • vyzkoušíte si, jak správně komunikovat s klientem s úzkostnou poruchou, abyste jeho stav nechtěně nezhoršili
  • porozumíte faktorům prostředí, které spouštějí a udržují projevy úzkostné reakce, a dozvíte se, jak je minimalizovat