Komunikace s problémovými typy lidí II.

hraniční a pasivně agresivní osobnost

- 8 hodin (1 den)

30.8. 2017
22.9. 2017

V kurzu, který navazuje na úvodní kurz stejného názvu, se účastníci seznámí s dalšími dvěma častými poruchami osobnosti – s hraniční a pasivně agresivní poruchou. Na konkrétních příkladech z praxe sociálních služeb si účastníci přiblíží jejich typické projevy a dozvědí se, jak s těmito klienty komunikovat, aby omezili vznik nepříjemných a napjatých situací. Dostanou i praktické návody, jakými způsoby mohou ve svých službách omezit negativní dopady chování těchto klientů.

Podmínkou pro přihlášení je absolvování úvodního kurzu.

• naučíte se orientačně rozpoznat osoby s hraniční a pasivně agresivní poruchou osobnosti a dozvíte se, jak vypadají jejich párové interakce
  • získáte přehled o úskalích, která mohou lidé s těmito poruchami osobnosti vnášet do zařízení sociálních služeb, a dozvíte se, jak je možné těmto úskalím předcházet
  • seznámíte se se specifickými potřebami těchto klientů v oblasti komunikace a zvýšíte svoji úspěšnost při jednání s nimi