Komunikace s problémovými typy lidí I.

úvod do problematiky, narcistická a závislá osobnost

- 8 hodin (1den)

29.8. 2017
Last minute - 30% SLEVA Přihláška
21.9. 2017

Pracovníci sociálních služeb se ve své práci občas setkávají s klienty, se kterými je velmi obtížné se domluvit – běžně užívané formy komunikace se u nich míjejí účinkem, komunikace s nimi bývá velmi nepříjemná, protože pracovníci stále "cítí ve vzduchu" blížící se konflikt. Tito klienti bývají problematičtí i ve vztahu k ostatním klientům, vnášejí do společenství neklid a napětí, často vyvolávají spory a hádky.

V kurzu, který vede zkušená lektorka, se účastníci seznámí se základní typologií těchto problematických klientů a přiblíží si projevy dvou častějších poruch osobnosti, které stojí za problematickým chováním řady z nich. Dozvědí se, jak s nimi komunikovat, aby omezili vznik nepříjemných a napjatých situací, a dostanou tipy, jakými způsoby mohou ve svých službách omezit negativní dopady chování těchto klientů.

Na tento základní kurz navazují další 2 kurzy, ve kterých se účastníci seznámí s dalšími problematickými typy osob (s hraniční + pasivně agresivní a obsedantně kompulzivní + histriónská poruchou osobnosti).
Při objednání těchto 3 kurzů najednou (balíček Komunikace s problémovými typy lidí) získáte slevu 15% - ušetříte celkem 740 Kč. Při objednání 2 kurzů najednou získáte slevu 10% - ušetříte celkem 330 Kč.
Více v sekci SLEVY.

• dokážete se orientovat v typologii problematických osob a budete vědět, že za chováním těchto lidí často stojí některá z poruch osobnosti
  • naučíte se orientačně rozpoznat osoby s narcistickou a se závislou poruchou osobnosti a dozvíte se, jak vypadají jejich párové interakce
  • získáte přehled o úskalích, která mohou lidé s narcistickou a se závislou poruchou osobnosti do zařízení služeb vnášet, a dozvíte se, jak je možné těmto úskalím předcházet